fredag 27 december 2013

Livet svänger tillbaks till Eländesgränd

Just när jag började komma upp ur min håla. Just när vardagen tycktes flyta på rätt hyggligt. Just när jag kravlat ett par pinnhål upp i medvetandegrad så exploderar Skiten i ansiktet på mig. Rättare sagt på oss. Då faller min man handlöst ner i min håla. Panikångest. Mentalt utmattad. Hasta La Vista Livet!
Så roligt. Nu ska vi båda trängas i Hålet. Först kopplar det inte alls för mig. Jag har nog sett tecknen men inte orkat inse att maken rusade rakt in i väggen. Jag ville inte inse att det som alla "väntat på" nu var väg att hända. KRASCH! Så var det ett faktum.
Min man som vackert fått utstå inte bara de senaste två åren när det var som värst. Han har allt vackert åkt med i min berg - och dalbana med oupptäckt ADD. Han har fångat upp mig två gånger då jag small i väggen. Han har varit min klippa i ur och skur och det här är resultatet: mentalt utsliten. Hade någon vettig människa egentligen fixat vardagen med en dysfunktionell fru och en, under tiden, växande Familj?
Min stora kärlek har nu tvingats vistas hemma dygnet runt med sin fru i två veckor nu. Halvtid. Han fick omgående träffa en psykiatrisköterska på VC då han ringde. Det var en fredag och jag minns hur jag kvällen innan manade honom att stå ut en enda dag till, så det blev två veckors hel lön före smällen. Jag anade nog redan då att det kommer ta tid för honom att återhämta sig. En månad lär inte räcka. Så här i efterhand känns det så bisarrt att jag ens sa så. "Stå ut imorgon". Jag har ju själv suttit i samma eländiga sits där ångesten sköljer över en som i en tvättmaskin och man verkligen inte kan stå ut en minut till. Man vill bara slippa ansvaret med jobb och få luft. Få kliva av karusellen för man kan inte tänka. Eller minnas. Eller vara den som har koll.
Det går inte vidare smidigt nu.

3 kommentarer:

 1. Hej! Har läst din blogg ett tag men aldrig kommenterat. Ville egentligen bara skicka en kram och beklaga situationen! Hälsa din man och välkomna honom till min blogg (du är oxå välkommen naturligtvis. Hoppas att han mår lite bättre redan.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Tack Malin! En kram online betyder minst lika mycket som IRL :-D Ska tipsa honom om din blogg, varmt tack igen!

  SvaraRadera
 3. Verkligen tråkigt att läsa! :-( Hoppas det ordnar sig!

  Med vänliga hälsningar

  Ulrika

  SvaraRadera