torsdag 26 september 2013

Röntgensvaret

Åkte till rehabavdelningen idag. Babblade en massa om min vardag, hur det går med arbetsträningen, ja eller sysselsättning som AF/FK kallar det. Läkaren lyssnar och noterar. Hon sjukskriver mig direkt och tar tre månader på raken denna gång. "Det tar TID att återhämta sig! Så stressa inte fram något", säger hon så snällt. Sen kommer vi till röntgensvaret, och hon läser upp det för mig. Det lät något i stil med "Röntgensvaren påvisar inga förändringar från föregående MR (2012-11-06). En sträng 3 mm tjock sträcker sig dock fortfarande mellan C1-T10" (dvs skalet av cystan ligger kvar på samma nivå som tidigare).
Det betyder, att nånting á 3 mm tjockt ligger och skaver inne i ryggmärgen. Läkaren säger som så att det kan ju bli försämringar efter en cysta. Så domningen i ansiktet och benet är mest troligen en försämring pga strängen som ligger och retar. Jag blev jätteledsen. För tidigare sa ju samma läkare att syftet med operationen var att stoppa försämring, däremot skulle jag inte bli sämre. Och nu påstår hon något annat. Jag blir så frustrerad och förvirrad. Ledsen. Så det finns inget mer att göra liksom. Jag är härmed varnad för att mitt tillstånd kan bli försämrat till och från. Jag har liksom ett Status Quo med skadorna, som jag inte kommer bli bättre från, men de besvären kan å andra sidan bli sämre i perioder eller vid ansträngning. Livet känns så great. Jag lever åtminstone. Inte sant?
Kommer att begära kopia på röntgensvaren, och en bild från densamma. Här är en bild från förra röntgen i nov-12. Det vita är så att säga höljet från cystan. Tänk er en badboll med pyspunka.


Magnetröntgen 2012-11-07

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar