fredag 11 januari 2013

Tut tut, nu drar tåget iväg :-)

Träffade rehabteamet igår och är väl fortfarande i extas.Dels för att jag fick sånt varmt välkomnande, men även för att jag verkligen kände mig omhändertagen direkt. Fick med mig maken och vi blev hämtade av en kvinna som vi trodde var sjuksköterska, vilket visade sig vara neuro-rehab läkaren ;-)
Fick sedan hälsa och ta i hand med kuratorn, psykologen och en sjuksköterska. Arbetsterapeuten kunde inte medvara vid mötet denna gång.

Så vi fick börja med att berätta vad som hänt ur vårt perspektiv, från i princip början till slut, så efter en stund satt alla tysta tills kuratorn undrade "men du står alltså som arbetssökande på heltid nu? Fastän du har en massa symptom och värk kvar?!" vilket fick de flesta av dem att högljutt sucka över vårdcentralsläkarens beteende. Det stod helt klart för dem att ingen tagit ansvar för min rehabilitering, eftersom jag annars hade hamnat hos dem direkt så för läkaren var det ingen tvekan om att jag återigen skulle sjukskrivas och därefter påbörja rehab-utredningen som skulle ske ett antal tillfällen under två veckor. Jag och maken blev nog lite stumma. Det var liksom att bli välkommen i en av gänget och att de lovade att jag skulle få bästa möjliga hjälp. På direkten fick jag gå iväg och bli undersökt av läkaren, som konstaterade att jag gick väldigt brett vilket var kroppens sätt att kompensera min dåliga balans. Det var nåt jag inte hade tänkt på alls.

Väl hemma åkte maken direkt till vårdcentralen där han fick tag på VC-chefen som mycket allvarligt tog till sig våra klagomål. Jag fick rätt på många "punkter", dels att vc-läkaren hade gjort fel som bara diskuterat min sjukskrivning per telefon istället för att boka in en tid och undersöka mig ordentligt och därmed konstatera om han direkt kunde sjukskriva mig eller om det var aktuellt att be om hjälp/skicka remiss till neurologen. Det kändes skönt att hon gav sådan feedback och bekräftade att det inte gått rätt till.

Har smält det hela, och längtar verkligen tills jag får komma tillbaks. Har massor jag hoppas få ta upp för diskussion med dem, de lär får jobba hårt hade jag tänkt :-)
Hej hej, leverpastej :-)

1 kommentar: