fredag 25 januari 2013

Dags för två veckors utredning

För er som kanske följer min blogg (hoppas ni finns!) så kanske ni har märkt hur mina inlägg har hoppat, det beror helt enkelt på min taskiga förmåga att göra klart något! Har påbörjat ett inlägg här och där, blivit avbruten av något, och sedan glömt av att skriva klart. Lite frustrerande, då jag verkligen vill ha en aktiv blogg men inte alltid orkar sköta den. Jaja varför grubbla så mycket?! ;-)

Ville mest berätta att jag fått tiderna till rehab-teamet och det kommer bli mycket fullspäckade dagar! Kommande vecka ska jag dit tre dagar, och börjar första besöket med att träffa arbetsterapeuten och kuratorn. Sen ska jag få se mig omkring på avdelningen. Sedan avlöser sig proffsen på löpande band och i omgångar: psykolog, arbetsterapeut, kurator och läkaren vid behov. Jag ringde in strax efter förra besöket och ville få antecknat att jag glömt att ta upp min sömnsituation, då jag återigen fått börja med Zopiklon för att kunna somna. Förbannade värk!

Ska boosta detta inlägg med lite positiv energi, för nu får jag återigen ha barnomsorg till 100 % (om vi vill) och det har hjälpt en hel del att slippa stressa för att åka och lämna och hämta lilltrollet. Eftersom det tar en stund för mig att komma igång med saker har det mest blivit panik här hemma för att hinna med lite på de tre timmar innan jag ska iväg och hämta på dagis igen. På dagis har jag fått skynda mig med att få iväg lilltrollet då de andra på avdelningen behövt sova, och min pojk är mer än livlig. Då kan ni gissa hur kul det är när han är trött dessutom, och det är inte lätt att klä på en sån rackare ;-) Skynda skynda hem för att låta honom sova, och då är jag själv så trött så jag ramlar omkull. Sen vips är det dags att hämta hem nästa troll, samtidigt som stortrollet kommer hem från skolan. "Hej -hejdå! Väck lillebror!" blir det i dörren. Sen runt 16.30 är alla samlade, och mamma skulle kunna vila en sväng till, vilket jag oftast gör efter middagen. Som en karusell som går sakta sakta runt, runt.

Nu får lilltrollet stanna tills eftermiddagen, och sover med de andra på avdelningen. Det gör rätt mycket för honom som just bytt avdelning och inte riktigt vant sig vid allt det nya. Att få vara med och se hur de stora gör är rätt viktigt då, och han behöver som sagt en hel del stimulans för att vara den glada, busiga grabb som vi känner :-) Och i och med att han och mellantrollet slutar samtidigt så slipper jag köra en massa extra rundor. Sköönt!

De senaste två veckorna har jag dock sovit bort, känns som jag brände allt krut över jul/nyår och givetvis gick det väl åt en del veckan före jul pga. AF och läkaren :-/ Märker att det sakta vänder med orken, glömmer inte bort saker på samma sätt och jag rör inte ihop det lika lätt. GÖTT! Så det går framåt, sakta men säkert -TJOHO!2 kommentarer:

  1. jag läser....och finns på mobben om det kör ihop sig....

    SvaraRadera
  2. Otroligt tacksam för det! Hoppas vi får ses snart :-)

    SvaraRadera