måndag 17 december 2012

Krigar med vårdcentralen!

Innan besöket på Sahlgrenska var över (14 nov) blev jag informerad om att hädanefter fick jag vända mig till vårdcentralen för sjukskrivning, andra besvär osv.
Eftersom min sjukskrivning löpte ut den 30 nov tog jag därför kontakt med min husläkare för att dels ta prover för att att utesluta problem med sköldkörteln eftersom mina besvär med svullna handleder, sömnproblem etc kan bero på understimulerad sköldkörtel. Efter en mindre diskussion kring detta höll han med om att det vart ingen svår grej att kolla upp, så tid till labbet beställdes.

Telefonsamtalet led mot sitt slut, så jag skyndade mig att ta upp min  sjukkskrivning eftersom jag ju fortfarande inte blivit av med annat än explosionerna vid hosta/nysning/hicka. För tog det tvärstopp!
Läkaren blev som förbytt och förklarade bryskt att han kunde minsann inte förlänga den, för arbetslösa är i princip omöjliga att sjukskriva då de ska matcha hela arbetsmarknaden. Och jag skulle bara veta hur otrevliga  Försäkringskassan varit när han varit i kontakt med dem. ..bla...bla. Min bästa utväg var att gå till Arbetsförmedlingen och få rehab där.

Slut på diskussionen. Jag begrepp verkligen inget!  På tio minuter hade han därmed tagit bort barnomsorgen, tvingat iväg mig till Af samt börja krångla med stämpling kring jul. Tack för det! :@
Ringde några dagar senare och frågade neuromottagningen om de kunde hjälpa mig, men det vart kalla handen direkt. Jag tillhör tydligen inte dem hellre, utan nu ska jag börja om ifall min värk kvarstår. Vad är det för jäkla system vi har? !?! %&#×%
Jag känner mig helt utslagen! Tror de jag hittar på, är hypokondriker eller vad? De behandlar mig som nåt tok!

Så det var bara att hitta i sura äpplet och besöka Arbetsförmedlingen 3 dec,
Tack och lov för en sympatisk handläggare, som lugnt och sakligt lovade att vi skulle nog få ordning på det hela, och bokade in mig till en handläggare med inriktning på arbetslösa som varit sjukskrivna.
Mer om det i nästa inlägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar