onsdag 19 december 2012

Jenny vs Vårdcentralen del 242

Fy fan vilken urjobbig vecka det varit pga denna egensinniga vc läkaren!
I tisdags ringer sköterskan och meddelar att läkaren inte kan sjukskriva mig, däremot kunde han skriva ett brev med skriftlig rekommendation kring rehabilitering. "Tänk att allt är så byråkratiskt", säger sköterskan.
Jag säger att jag är helt säker på att AF handläggaren var tydlig med vilket intyg som krävdes och en skriftlig rekommendation kändes som om läkaren var ute och cyklade...
Sköterskan tyckte att då fick väl handläggaren ta och ringa så att det blev rätt önskemål, så sagt och gjort - jag hade flyt och fick tag på AF-tjejen och framförde det svar jag fått. Och fick det svar jag förväntat mig (att de inte begrep varför vi behövde intyget), men att hon skulle ta och ringa upp läkaren och diskutera vidare.

Jag blir så ledsen! Det tar enormt på psyket att för det första sitta och rapa upp allt man varit med om, och det gäller ju att inte glömma något! Sedan ta till sig informationen från den andre, och även om jag skrev ner stödord så ska jag komma ihåg vad jag menade med dem också, även två veckor efteråt och inte bara dagen efter då det mesta är färskt i minnet. Vi funderar allvarligt på att byta VC-läkare åt hela familjen, ser jag tillbaks så har han mest flummat kring mina problem men att framhäva att jag har adhd, det gick minsann bra! Följande har jag fått kalla handen kring:
1. Frågor kring buk-operation.
Bad om hjälp då min buk hänger efter graviditeterna. Nu snackar vi ingen 55 kgs mamma som gnäller över löshud på Plastikkirurgen på TV3 (nåt sånt), utan en rejäl hängbuk som sabbat för ryggen (värk) och tvingat mig att gå i säckiga kläder (om jag hittat sånt).

"Nej se du, det kommer plastiken anse vara skönhetsoperation, så det är ingen idé.

2. Utmattningsdepression sept. 2011
Fick jag träffa en av läkarens AT-läkare, som rådfrågade VC-läkaren om mitt tillstånd, och som nekade mig sjukskrivning pga min arbetslöshetssituation med hänvisning till Försäkringskassans nya regler.

3. Utmattningsproblemen kvarstod jan-2012,
och på frågan varför de inte kan sjukskriva mig som arbetssökande fick jag dels följande svar: , " eftersom arbetslösa ska matchas mot hela arbetsmarknaden kommer FK aldrig godta intyget". Jag fick alltså fortsätta må dåligt.

4. Min nervvärk, lång historia
Första gången jag sökte hjälp för den huggande smärtan i skuldran och huvudet var dec -09 (!), och första bedömningen gjorde sköterskan via telefon som misstänkte en muskelbristning i skuldran. Det skulle gå över inom några veckor. Återkommer långt senare till VC igen, då jag lyckats hitta en metod för att hantera host-/nysattackerna.
Hamnar hos sjukgymnasten som knappt vågar peta i mig eftersom jag är gravid. Återvänder därefter inte till VC igen förrän långt senare men då frågar alltså läkaren vad jag tycker att vi ska göra. Det är ju smart att jag själv får bestämma sånt som är utbildad läkare? Nä just ja, jag har ingen legitimation.

Well, som sagt, det finns en massa trista resultat från våra möten. Sedan finns det tillfällen då det gått smidigt, som den gången jag propsade på att äntligen få remiss för en magnetröntgen. Det gick som en dans, och tre veckor senare fick jag röntga mig och därefter kom svaren. Ja just ja, där skrev han att allt såg relativt normalt ut och det som fanns verkade snarare vara en medfödd missbildning (!!!!). Fast eftersom han inte var så kunnig på neurologiska åkommer så skickade han vidare mina bilder för bedömning till Neurologläkaren. TACK OCH LOV!!!

Så. Att byta distriktsläkare kanske är dags. Det blir nog att ta ett privat ställe, där varje patient är viktig!
Tro om denne neurolog är ledig?! :-P


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar