torsdag 20 december 2012

Come on!

Torsdagen den 20 december 2012

Kära dagbok,
idag ringde Arbetsförmedlingen igen för att meddela att det varit hopplöst att nå en överenskommelse med vårdcentralsläkaren.
Han var liksom helt oförstående utan hänvisade enbart till hans situation. Hur han kunde hamna i Ansvarsnämnden ifall han sjukskrev mig utan grunder. Aldrig under hans karriär hade han varit med om en situation likt denna.
Nä. Fast nån gång ska väl vara den första tänker jag i mitt stilla sinne.
Så det han har försökt med är att skicka en ny remiss till Neurologen, så de kan göra en ny bedömning kring mitt tillstånd, och eventuellt tänkas sjukskriva mig.
Arbetsförmedlaren i sin tur ska sända dem en förklaring till vad som har hänt (
NÅGON MISSADE MIN REHABSAMVERKAN???!!!), och därför ringde hon dem och kollade läget. Det visar sig att jag, patienten, kommer få ringa dem och påpeka att VC-läkarens remiss och AF:s lilla brev hör ihop och är enormt viktigt för min rehabilitering. Men hallå? Det är ju bara en massa bullshit? Hur jäkla byråkratiskt ska det behöva bli för att jag ska komma tillbaks i min takt? Och varför ska jag som har nog med kognitiva problem behöva samverka min egen utredning? Suck.

Dessutom har jag en vän som arbetat på Försäkringskassan, men som arbetar på Arbetsförmedlingen nu. Han påstår att denna sjukskrivnings-handläggare som jag fått på AF krånglar till det, och kommer fördröja min rehab-utredning säkert två månader. Den infon jag fått av henne är att visst, vi kan gå vidare även utan sjukskrivning men att vägen tillbaka för rehab blir längre plus att jag får knapra på a-kassan och inte rehab-ersättningen. Så vem ska jag diskutera detta med då? Får kontakta min handläggare efter helgerna och skicka den förfrågan.

Jag blir bara så förbannad. Ska det behöva vara så här?
Så till alla er Chiaris/SM:s därute, tänk till vid varje sjukskrivning - har de glömt att kryssa i den lilla pyttiga rutan för rehab? Ojoj, då kan det bli tufft!


Tänk vilket väsen denna lilla ruta kan göra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar