tisdag 18 december 2012

Arbetsförmedlingen besök 2

Var till AF igår, 17 dec, för att träffa en tjej som hade pejl om "rehabcirkusen" och hon skulle träffa mig för samtal och därefter bedöma vad som kommer att hända med mig framöver.
Relativt snabbt konstaterades att pga läkarens "nekning" till sjukskrivning fick jag inget intyg där han skulle ha kryssat i "Önskas rehabkontakt med FK". Den lilla missen innebar därmed att jag tappade barnomsorgen och fick börja om med 15 tims vecka trots att min värk och domningar ännu inte visat tecken på förbättring,  jag får inte rehabersättning istället för att knapra på a-kasse dagarna, ja hon menade att det blivit rätt så krångligt rakt av. Men AF hjälper mig förstås oavsett fast önskemålet hade ju varit att få starta på rätt sätt med rehab-teamet.

Så, därför skulle jag försöka kontakta min fantastiske läkare igen, och få denne att åter sjukskriva mig, fast inkludera rehab-önskemålet denna gång. Ringde därför VC direkt och hade flyt och fick prata med sköterskan som hjälpt mig ett antal gånger.  Hon ringde tillbaks idag och hade fått svaret att jag skulle få ett brev med hänvisning till rehabinsatser på AF. Mao ingen sjukskrivning. Det var alldeles för märkligt att inte AF "begrep att jag som genomgått en avancerad operation självklart behövde rehab träning?". Men nu var det ju som så att jag hade väl inte ringt och lämnat detta önskemål om inte AF krävt det av en särskild anledning?! För guds skull, fyll i pappren rätt!!! Sluta tjafsa om det!
Så, jag fick ringa tillbaka till AF tjejen och berätta vad som hänt, till följd av att hon förstås inte blev nöjd, för hon hade ju önskat intyget ifyllt på rätt sätt. Här insåg jag att varför ringde inte hon direkt istället för att använda mig som någon medlare?!? Nåväl, hon lovade att fixa detta så vi får väl se om hon satte läkaren på plats!  ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar