söndag 19 augusti 2012

Ensam och njuter


Ligger själv i en sal pga mina sömnsvårigheter, är otroligt skönt. Jag pratar som en tok när jag är nervös och ikväll var inget undantag ;-) fast det jobbade en kul undersköterska som skojade hela tiden ;-) sånt får ju upplevelsen klart förhöjd och det går fort att prata bort en timme ;-)
Har duschat klart och imorgon kl 6 sätter de kanylen för intravenösa mediciner etc. Operationen blev framflyttad en timme, tro hur galet hungrig jag lär vara då?! Lite vatten får jag ta men ändå!
Fått lite svar på hur de plåstrar om mig, och förmodligen blir det inget mer än ett stort plåster. Jaja, vi får väl se! Nu börjar jag bli sömnig, ska försöka sova så jag närmar mig målet! :-)
Ta hand om er där ute! Det gör jag.

4 kommentarer:

 1. Hej Jensten! Hoppas operationen gått bra och att du snart är på benen.

  Jag är själv i samma situation som dig med samma symptom, var igår den 21 augusti till neurokirugen i Umeå för att prata om min kommande operation som mest troligt kommer att bli inom en månad. När man opererar min chiari hoppas man att även min cysta ska dra tillbaka sig.

  Jag har många av de symptom som härrör till chiari enligt uppgifter på nätet, dock säger min kirurg att det bara är huvudvärken och cystan som påverkas av chiarin...säger din läkare annat? Blir lite orolig om han är så kunnig...

  När och om du orkar får du gärna skriva om hur det går för dig. Många styrkekramar från mig./A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja du dessa kirurger, kan nog ärligt säga att de verkar lite insnöade på de mer typiska symptomen så som huvudvärk, avdomningar i kroppen, tinnitus. Vare sig min kirurg eller neurolog har varit vidare intresserade av att höra alla besvär som jag ivrigt velat ta upp, och det har irriterat oss en del. Nu är jag dock med i en studie där jag tagit upp just symptomen som jag anser hör ihop med CM och SM. Vi får väl se vad som händer vid återbesöket. Ska dit om 5 v (studien) och träffa kirurgen om ca 9 v. Mitt tips till dig är, notera själv dina besvär så har iaf du något att jämföra med efter op.
   mitt andra tips är, begär att bli sydd i såret. Det främjar läkningen betydligt bättre än vad jag vet en kille som opererats i Umeå, han fick klamrar och har fortfarande problem med ärret e 3 veckor medan mitt har läkt ihop helt. Hänvisa till min kirurg annars, han är ju Sveriges mest framstående inom området!

   Lycka till!

   Radera
 2. oj redan dags, jättelycka till, hoppas det gått bra, tänker på dig, krya på dig , kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa plötsligt hände det! Tio dagars notis, snacka om att omkull kasta vår vardag. Men det var ju tvunget att göras ;-) tack för kramen!

   Radera