söndag 8 juli 2012

Reflexologi

Jag måste ju informera lite om vad tusan reflexologi är för något och varför jag unnar mig såna behandlingar, med tanke på hur smärtsamt det kan vara :-)
Kairon.se förklarar reflexologi så här:
Reflexologi är det internationella namnet på zonterapi. Reflexologi / zonterapi grundar sig på principen att det finns zoner eller reflexpunkter som står i förbindelse med varje anatomisk del i kroppen. Om det finns en obalans eller överbelastning i en kroppsdel visar det sig i reflexzonen som smärta. De områden som smärtar stimuleras, masseras upp med händer eller zonstavar för att öka cirkulationen och aktivera människans fantastiska naturliga självläkningsförmåga. Nervretningarna från zon till kroppsdel löser blockeringar, blodcirkulationen ökar vilket gör att gifter och slaggprodukter rensas ut."

Min "guru" Magne är även kunnig inom kinesiologi. Vad är Kinesiologi och kinesiologisk medicin? Jo grunden i kinesiologi och kinesiologisk medicin är manuell muskeltestning. Det är en neurokinesiologisk diagnostisk teknik där man tolkar kroppens elektriska impulser och den neurologiska funktionen av den afferenta och efferenta kommunikationen mellan olika sinnesorgan, receptorer, muskler, körtlar, inre organ, hjärna och ryggmärg. Så! Sammantaget får kroppen sig en rejäl genomgång och väldigt effektiv punktbehandling.

Jag har fått punkter stimulerade under/på fötterna, i öronen, kraniet, men även på andra utspridda områden. Det kan göra helvetiskt ont och det har hänt att jag börjat gråta av smärta. Så det är inget jag jublar över när det är dags att lägga mig på britsen. Senaste gångerna sedan vi fick hjälp av MR med orsaken till min värk, så har kroppen genom kinesiologin uttryckt att punkterna för ryggen ska stimuleras, där cystan breder ut sig. Kroppen har sagt att cystan når till Th10 precis som MR bilderna visade, däremot sträcker sig energin från cystan sig ner mot Th12 (!). Så terapin just nu ska minska så cystan inte får näring. Eftersom jag inte kan röntga och kolla att det bokstavligen funkar, får vi lita på kroppens förmåga genom kinesiologin.

Vid senaste besöket fick reflexologen bara stimulera tre punkter på kraniet, vilka representerade motsvarande ställen i ryggen, för kroppen är för sliten och trött för att orka ta emot mer behandling helt enkelt. Efter en behandling känner jag ofta en slags tröttsam lättnad. Jag blir rätt trött så det får inte stå mycket på schemat efteråt ;-)

Tidigare har jag behandlat min dåliga tarm, stress och utmattning, pollenallergi, värk och en hel del mentala delar. Min allergi upplevde jag att den mildrades, än är det nog lite kvar att fixa med den men eftersom det inte är prio 1 får det stå tillbaka till nästa säsong är på intågande. Min tarm däremot behöver nog en rejäl insats då den inte är i bra skick. Jag känner ofta hur den bråkar ihop efter för mycket tung mat som grillat eller stekt mat. Men som sagt, nu har spina-punkterna första prioritet, och inget mer ;-) Min reflexolog är mycket generös och jag behöver därför inte betala mer än var tredje behandling. Planen är en intensiv behandling, så nu blir det ett besök varje vecka förmodligen fram tills operationen. Det lär bli tufft men det ska ju ge resultat och krympa cystan!!

Det var lite om reflexologi! I Mariestad hos "Tindra, för hår, kropp och själ" får man konsultation gratis, en första behandlingen kan ta mellan två till fyra timmar beroende på behov. Ett besök kostar 500 kr, och tro mig, det är mer värt att kunna behandla orsakerna bakom problemen än att ge tillfällig lindring som oftast är fallet på våra sjukhus. Pröva du med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar