tisdag 31 juli 2012

Fantastiska läsare!

Jag visste att min blogg skulle vara till hjälp på många sätt och vis! 
Måste bara få dela med mig av Agnes inlägg i mitt förra inlägg, för att visa hur hjälpsamma och fantastiska människor man kan stöta på via bloggen och Le Internet :-D

Jag dividerade för mig "själv" hurdant drän som kirurgen ämnar att sätta in i samma veva som jag opereras, och fick följande svar från trevliga Agnes:
"Hej! Jag är ingen neurolog eller neurokirurg. Men jag pluggar på läkarprogrammet och har själv opererats för chiari typ 1 och syringomyeli och har läst på och pratat med neurolog/neurokirurg. Om jag har förstått det rätt har typ chiari typ 1 och syringomyeli utan hydrocefalus? (Svar: Ja!)
Om så är behandling i första hand en posterior fossa dekompression där man inte sätter någon shunt. Shunt sätts endast på 2 indikationer:
1. Hydrocefalus - då sätts en shunt förbi ett hinder inuti hjärnan.
2. Cysta som inte krymper trots genomgången posterior fossa dekompression.
Det dränage du undrar över är sannolikt ett sårdränage som sätts för att dränera själva såret för att minimera svullnad. Inte ovanligt vid kirurgiska ingrepp där stora "sår" görs på kroppen. Sitter oftast bara i några dagar :)
Hoppas du fick någon klarhet!
Vänliga Hälsningar
Agnes"


Wow! Se där! På mindre än ett dygn eller så fick jag ett vettigt svar som jag med all sannolikhet misstänker stämmer precis! 
För visst har jag Chiari typ 1 utan hydrocefalus ("vattenskalle"), och kirurgen tänkte sätta drän i förebyggande syfte för att förhindra spinalvätskeläckage, och då låter ju ett sårdränage som rätt term på dränet.

Tackar Agnes så otroligt mycket, jag tror hon vet hur mycket hennes svar betyder för mig då hon gjort samma operation, för samma problem. TACK!!!

Har varit hos reflexologen idag och min kropp fixar inte alltför lång behandling. Det är verkligen målinriktade tryck som gäller! Så det blev tryck mot spina-punkterna 6,8 och 9 (om jag minns rätt) på huvudet, och därefter punkter utmed benet som gjorde nåt gruvligt ont :-Z Har haltat sedan tjejfesten förra veckan, och tänkte att det beror på att jag dansat och fått träningsvärk men näe det är istället bäckenet som strulat vilket reflexologen fick justera med ljusbehandling. Då använder han en ljusstav med vitt ljus som utgångsfärg, och adderar därefter olika färger som stimulerar punkterna beroende på vad som behövs.

Har återigen avslutat kvällen med besök, har haft en jämn strid med vänner/släkt på besök senaste veckan och det är skoj att fördriva dagarna med roliga diskussioner och sånt som får en att tänka på annat än just operationen. 
Men allvarligt, nu ska jag och min gäst ta och sova! :-)

2 kommentarer:

 1. Hej igen :)

  Tack för att du ger oss en röst :) det betyder så mycket att få höra att man inte är ensam med alla galna tankar!

  Kram
  /Agnes

  SvaraRadera
 2. Galna tankar är verkligen en del av vardagen! Jag borde få betalt för alla såna ;-)

  SvaraRadera