fredag 4 maj 2012

Neuro vs Försäkringskassan

Dagens samtal: Försäkringskassan och därefter neurologmottagningen!
Uppskattad tid: 1 timme av mitt viktiga liv (hahaha!).

Ringde nämligen för att kolla hur långt FK har kommit med min sjukpenningsutredning som registrerades 16 april. Och så klart så hade de beställt kompletterande uppgifter från Neuro den 25 april. Och ingenting såg handläggaren om att min sjukskrivningen blivit förlängd av neuroläkaren. Suck...Djup suck.

Bara till att ringa till neuro och be sköterskan kolla upp läget. Och så klart så fanns det bara en diktamen till svar vilket betyder att den skrivs ut under veckan. Dock hade läkaren förlängt sjukskrivningen till 30 juni, så antingen inväntar hon uppdateringen från kirurgen och tar allt på samma gång. Kruxet är just att själva handläggningstiden kan ta upp till 30 dagar, och behövs det kompletteringar osv drar det ju ut på tiden och så roligt är det inte att tappa en inkomst rakt av. Och just nu blir jag indirekt oroad över vad FK kommer att besluta eftersom så länge en människa andas kan hon jobba! Så det vore skoj att se vad jag åker på...prata ihjäl folk? Det viktiga i kråksången måste ändå vara att neurologen tydligt förklarar situationen, att mitt tillstånd kan bli sämre och livshotande ifall jag pressas att anstränga den för mycket. Jag är ju fortfarande väldigt trött efter minsta lilla projekt, vissa dagar räcker det att skjutsa/hämta barnen efter en dålig nattsömn. Vem vet? Jag kanske är nästa ansikte som är ilsken på FK och deras "humana" behandling där de utmanar min kropp att bli sämre. Tro om jag kan stämma dem då? Hehehe! Lite skoj måste man få ha bland allt allvar, det är ju ofta det som räddat en från att bli ännu mer orolig.

Tänkte jag skulle börja påta på en ny menysida och berätta lite mer om min reflexologi guru som jag besöker! Det är en mycket spännande behandlingsmetod som liknar zonterapi men som behandlar hela kroppen! Jag har redan fått hjälp mot min stress, ångest, en del värk, tarmproblem och nu försöker vi fixa min allergi. Den kan ju dock hänga ihop med Chiari missbildningen, så det kan ju bli ett positivt resultat inför nästa säsong om inte annat :-) Läs gärna på denna hemsida där reflexologi beskrivs.

Nu blir det lite internet, sen ska jag lägga mig och ta igen lite sömnbrist så jag orkar åka och kolla på skor med tjejerna imorgon. Pust, det kostar kan jag lova! I både tid och energi ;-)

2 kommentarer:

  1. Såklart att du ska oroa dig över FK också o inte bara sjukdomen, suckar! Hoppas du har en bra handledare. För fyra år sen fick jag staffylokocker i blodet o en varböld i ryggmärgen på köpet men fick inga problem män FK, bara att de var väldigt på när jag kunde jobba igen. Hoppas du blir bättre, ryggmärgen är inget att leka med. Har också en blogg om du vill kika: blogg.vf.se/hypnoz. Addar dig på min blogg om det är okej? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tove, ska se om jag hittar Adda knappen ;-) Jag kommer få ligga på hos neurologen de kommande dagarna misstänker jag, för att se att de får iväg kompletteringen som behövs. Om inte annat får kirurgen ryta till, tror faktiskt inte FK vill ha en försämring på sitt samvete, eftersom jag måste ta det lugnt så jag inte frambringar att cystan växer ännu mer och påverkar andningsorganen. Lite scary trots allt :-( Massa kramar!!

      Radera