tisdag 1 maj 2012

När vi haft en trevlig dag

...betyder det oftast att det kostar i energi!
Jag har svårt att sitta still, det vet de flesta som känner mig. Som jag tidigare nämnt så fick jag en adhd-diagnos (som grädde på moset!) i januari 2012.

En dag som jag just ska beskriva är rätt så "normal" för min familj numer, vad gäller mina impulsiva idéer och påhitt, och kostnaden för kalaset i form av total soppatorsk av mina "batterier".
Jag gillar som sagt inte oplanerade dagar. Det gör mig rastlös och kan få mig alldeles apatisk om jag inte kommer på några sysslor eller liknande. Ändå har jag blivit bättre det senaste halvåret, så nu försöker jag tillåta mig att slappna av och inte göra något. Det kan funka bra, eller så sover jag bort dagen och mår inget vidare sen på eftermiddagen när resten familjen kommit hem.
Idag var inget undantag, förutom att om vi har för mycket på "måste" listan kan även det smått paralysera mig då blir ingeting alls gjort istället. Lite moment 22 över det hela.
Nåväl, denna söndag bestämde vi oss för att ta en sväng till storstan intill, en resa på drygt 45 min och målet var att kolla på bilar eftersom jag har svårt att köra vår tunga Chevrolet TS plus att den är väl inte direkt ekonomisk när man som mig mest kör småsträckor om dagarna. Självklart låg ju alla bilaffärer utspridda så det blev till att plocka ur lilltrollet ett antal gånger och det tyckte ju han inte var så vidare skoj tillslut. Vi började på Toveks bilar där vi kikade dels på VW Touran, Skoda Superb osv. Mitt i allt undrar säljaren om vi ska byta in vår bil och när han får höra vad för slags bil vi har blev han väldigt ivrig, för han hade en kompis som letade en sådan bil och som just kikat på en som inte direkt var fräsch osv...bla bla (dessa säljare)...Så vi fick visa upp bilen och det bästa var att de som letade efter en Cheva inte tänkte byta förrän mot sommaren vilket passar oss finfint, för då hinner vi kika runt lite mer. 


Vi drog runt till ytterligare två bilfirmor och gick runt utan att hitta något av intresse. Tröttheten började krypa på mig och givetvis så hade sista affären precis stängt då vi kom dit, så när maken undrade vad vi skulle hitta på då så ville jag bara hem. Väl hemma var jag så paralyserad av trötthet så jag stupade i säng direkt, utan att orka bry mig om att maken var också trött. Just vid såna tillfällen är det jobbigt både fysiskt och psykiskt för jag får så klart dåligt samvete att han också behöver ta en paus men då kan inte jag finnas där för honom. Å andra sidan sköt jag samvetet åt sidan eftersom det var jag som hade tagit morgonpasset kl. 7.

Så här ser det oftast ut, och eftersom vi behöver ha en plan för dagen om vi ska åka någonstans händer det att vi avstår för det är ju inte bara själva resan i sig som suger energi. Det ska ju planeras hur vi ska äta och när, vad orkar vi laga för mat när vi kommer hem, behöver något handlas? Visst tror jag att så här är det för dom flesta men vi är kanske mer medvetna om hur en sån utflykt kan "ställa" till det för hela familjen så det gäller verkligen att ha lite framförhållning. Annars kostar det, i både tid, pengar och energi!

http://www.meditationsguiden.com
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar