tisdag 15 maj 2012

Äntligen godkänd!

Har väntat på besked från Försäkringskassan om sjukpenningen, och även om de har 30 dagar på sig att utreda ärendet blir det lång väntan, särskilt då inkomsten i slutet av månaden faktiskt uteblir i väntan på beslut. Hade mina misstankar att det kunde krångla efter att ha sett läkarens intyg, vem hade beviljat dessa få rader om min funktionsnedsättning? "försämrad finmotorik vä hand, patienten klarar inte att lyfta tunga saker pga nedsatt kraft samt smärta som uppkommer vid sådan aktivitet". Punkt.
Alltså allvarligt?! Inget som beskriver det faktiska problemet: "patienten har en ryggmärgscysta som täcker drygt halva ryggraden vilket medför smärta, avdomnad och extrem trötthet därav. Dessutom riskerar patienten att bli sämre om cystan expanderar vilket kan leda till försämrad andningsfunktion samt invaliditet. Patienten står listad för omfattande operation".
Jag tror nog inte FK hade funderat särskilt länge om de fått den infon direkt, nu visade det ju sig att det ska petas in en personlig handläggare till mig i Skövde, därmed borde kommande samarbete mellan mig och FK bli enklare, och framför allt vad gäller habilitering och vägen tillbaks efter operationen. Enligt vad jag har fått veta från andra opererade har deras återhämtning tagit allt från 6 veckor till 6 månader eller mer. Idag vet ju ingen hur pass skadade mina nervtrådar blivit, jag kan ju ha sådan tur att min värsta värk och smärta minskar och rent utav försvinner. Oj så enormt tacksam jag kommer bli då! Det är lätt att vänja sig vid smärta, konstigt nog, i alla fall när man som mig hela tiden trott att besvären berott på nerver i kläm i nacken. Vad jag aldrig tänkt på är ju att nerver med tiden kan bli kroniskt skadade och då försvinner inte värken :-/
Har även talat med neuro-sköterskan om det faktum att läkaren inte har noterat ens en tredjedel av mina besvär, så vi kom överens om att jag skickar in mitt eget komplement elektroniskt via Mina Vårdkontakter. Verkligen smidigt system, där kan jag i lugn och ro skriva och skicka in frågor, tillägg etc i min takt! Tummen upp, vårdregionen!
Har haft väldiga problem med luftrören och ögonen i flera veckor. Har tryckt i mig allergimediciner, droppat i ögonen säkert 3 ggr dagligen, inhalerat medicin likaså men upplever ändå ändå att det inte vill ge med sig. Ska därför ringa och diskutera detta med Sahlgrenska eftersom kirurgen nämnde att ögonen och andningen kan påverkas om cystan växer. Givetvis blir man smått hypokondrisk, och just därför vore det skönt att kolla upp exakt hur han menade.
Nu kan jag i alla fall slappna av några veckor vad gäller ekonomin! Det ska bli min mentala kola att suga på! Har den tunga värken i armarna som vill dra ner mig i marken, så jag ligger lågt med hemmaarbete så mycket det går. Allt är relativt gott folk, en dag förstår man detta och ser livet med nya glasögon ;-)
Kramar från blivande Zipperhead :-P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar