torsdag 26 april 2012

Koordinator, till er tjänst!Denna vecka har jag lekt koordinator, jag har ringt runt mellan Sahlgrenska neurologiska mottagning, Neuro- och rehabmottagningen och radiologen på KSS. Så här har min vecka sett ut, med start den 20 april då neurologen KSS ringde och meddelade mig att hon fått svar på sin remiss till Sahlgrenska, att de ville ha fler MR bilder på ryggen vilket hon hade beställt. Nu inväntade hon svar från Sahlgrenska om en tid till mig. Okey! 


Resten av veckan såg ut ungefär så här:
(Måndag: Handlat och förberett skafferiet/kylskåp inför LCHF-starten!)
Tisdag: Börjar med att kontakta Sahlgrenska för att kolla om jag fått någon tid så jag är förberedd på den resan. - Jojomän, säger sköterskan. Den 2 maj kl. 9.00 ska jag infinna mig på Blå Spåret, Neuromottagningen. Hoppla! Det var ju om bara en vecka! Fick då även veta att de helst vill att mina bilder är klara tills dess vilket jag svarar att jag inte fått någon tid till radiologen. Ringer därefter till radiologen direkt och frågar om jag fått någon tid hos dem, men får till svar att läkaren inte skrivit att jag är akutfall, så jag kommer få en tid när det "passar". What!? Förklarade att jag ska till Sahlgrenska redan 2 maj och behöver ha bilderna tills dess, men eftersom neurologen på KSS inte skickat min remiss som akut spelar det ingen roll. (Come on!!) Jaha, det är bara för mig att ringa tillbaks till neurologen för att påpeka detta, att min remiss bör bli akut. Sköterskan noterar detta. Frågar då vilka slags plåtar som är beställda och får veta att det är hjärnan samt bröstrygg. Slut på dag 1 som koordinator.

Onsdag:
 Tänkte vara "smart" och kolla upp med radiologen om jag blivit listad som akut, ringer därför tillbaks och får veta att jag nu fått en tid. Den 9 maj. Alltså en vecka EFTER mitt besök till Sahlgrenska. Jag skakar på huvudet, försöker övertala sköterskan att jag kan stå på drop-in, bara jag får komma snarast men hon påstår att det går inte att göra så. Ringer därför tillbaks till Sahlgrenska och meddelar sköterskan detta, och undrar om jag ändå ska komma den 2 maj. Jodå, hon tror nog att kirurgen vill träffa mig ändå för att förklara hur proceduren går till ifall det blir operation osv. Hon läser högt ur hans remissvar till neurologen, KSS den 20 april och menar att hon tolkar det som att han begärt en fullständig röntgen på min rygg än det som stod skrivet. Eftersom detta inte stämde ringer jag tillbaks till neurologen (snart kompis med alla där!) och får veta att personalen sitter i möte. Suckar...


Torsdag: Så till sist får jag tag på en sköterska på neurologen, informerar henne att jag inte fått någon tid förrän 9 maj till radiologen, samt att Sahlgrenska begärt en fullständig ryggscanning och det är inte vad som beställts. Sköterskan lovar att kolla upp detta, dock med en annan läkare då "min" inte är på plats. Jag försöker skoja och säger sen att det enklaste är nog att hon dessutom ringer upp Sahlgrenska och att hon och den andra sköterskan går igenom kirurgens remissvar vad gäller önskemål av scanning. Inom en timme ringer hon tillbaks och jag får veta att jag nu har en beställning på hel ryggscanning beställd, och att läkaren skulle återigen snacka med röntgen om en akuttid åt mig. TACK! Tänk vad lite hjälp kan göra? Jag menar, det är ju faktiskt inte jag som ska ringa runt på detta vis, men tur var väl ändå att jag gjorde det på tisdagen, för annars hade jag inte fått veta att de önskade bilderna tills besöket eller att jag skulle dit så snart.

Jag var rätt trött i skallen efter veckans bravader, såna småsaker som att prata i telefon kräver ju en del energi, inte bara med att prata utan även att komma ihåg vad som sas så därför noterade jag i min kalender lite kort vad som hade sagts varje dag. Inte alls dumt att ha så här i efterhand ;-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar